Dry needling

Dry needling is een zeer succesvolle behandeling die we in de praktijk vaak toepassen op drukpunten of spierknopen in verschillende spiergroepen. De therapeut plaatst de naald in het drukpunt of de spierknoop. Hierdoor spant de spier kort aan, waarna hij weer helemaal ontspant. Dit zorgt voor langdurige ontspanning van verkrampte en verharde spieren. Dry needling is voornamelijk bedoeld voor het verminderen van pijnklachten en het versoepelen van de spieren. Een dry needling behandeling is vooral effectief bij spierknopen, whiplash gerelateerde klachten, hoofdpijn, tennisarm en chronische lage rugklachten.

Dry needling behandeling

Een gespecialiseerde therapeut brengt altijd eerst in kaart door welke spieren de pijn wordt veroorzaakt. Tijdens de behandeling worden de specifieke punten in de spier aangepakt die de oorzaak zijn van de pijnklachten. Door het pijnpunt aan te prikken met een dunne naald, ontspant deze zich. Van het inbrengen van de naald voelt de patiënt vrijwel niets. Wanneer naald de spier bereikt, kan dit zorgen voor een licht verkrampt gevoel. Na de behandeling kan soms spierpijn of een beurs gevoel van de behandelde plek optreden. Dit trekt vaak echter in korte tijd weer weg.

Maak online een afspraak en plan je Dry Needling behandeling in!

De verschillen tussen dry needling en acupunctuur

Het is voor veel patiënten vaak onduidelijk wat het verschil is tussen dry needling en acupunctuur, omdat bij beide methoden een naald in een spier wordt geplaatst. Een dry needling behandeling draait om het kortstondig prikkelen van een spier met een pijnpunt. Bij een acupunctuur behandeling worden de naalden oppervlakkiger in de huid geplaatst en moeten hier enige tijd blijven zitten. Bij acupunctuur draait de behandeling om het beïnvloeden van lichaamsenergie, terwijl dry needling gericht is op het aanpakken van pijnpunten.

"Ik vind het belangrijk om de klachten van een patiënt voorafgaand aan de behandeling eerst goed in kaart te brengen."

Dirk Smetsers, fysiotherapeut

Gespecialiseerde therapeut

Dirk-Smetsers

Dirk Smetsers

Fysiotherapeut
Ik heb mij gespecialiseerd in dry needling en ik vind het belangrijk om een patiënt efficiënt te helpen.