Fysiotherapie

Wanneer uw bewegingsvrijheid in het dagelijks leven wordt beperkt door pijnklachten, dan is het verstandig om een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten. De fysiotherapeut brengt vervolgens de oorzaak van uw klachten in kaart en stelt samen met u een efficiënt behandelplan op. Door vooraf goed te onderzoeken waar de pijnklachten vandaan komen, kan de behandeling hiervan zo gericht mogelijk plaatsvinden. Soms gaat de behandeling van uw klachten gepaard met oefeningen die u thuis dient uit te voeren. Ons doel is om u zo snel mogelijk weer zonder pijnklachten door het leven te laten gaan en uw bewegingsvrijheid terug te geven. De focus ligt tijdens het behandelproces niet alleen bij de klachten die u op dat moment ervaart, maar we kijken ook naar hoe we herhaling van deze klachten kunnen voorkomen.

Fysiotherapie behandeling

Een fysiotherapie behandeling is gericht om de oorzaak van pijnklachten en/of pijnklachten aan het bewegingsstelsel te verhelpen. Tijdens het onderzoek en de behandeling maakt de fysiotherapeut alleen gebruik van diens handen, hier komt geen apparatuur aan te pas. Ook bestaat de behandeling uit het aanleren van oefeningen die huis uitgevoerd kunnen worden. Deze oefeningen zijn bedoeld voor het verbeteren van het lichamelijk bewustzijn en het verbeteren van de houding en de manier van bewegen. De oefeningen zijn over het algemeen gericht op houding, coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen.

 Daarnaast geeft de therapeut advies over de manier waarop u gevoelsmatig en psychisch functioneert. Ook wordt rekening gehouden met uw emotionele belastbaarheid. Wanneer de fysiotherapeutische behandelingen niet voldoende resultaat opleveren, dan wordt samen met u gezocht naar een andere oplossing voor uw klachten.

Maak online een afspraak en plan je fysiotherapie behandeling in!

Na de behandeling

Mogelijk treedt een reactie van uw lichaam op na de behandeling. Dit zijn vaak voornamelijk lichamelijke reacties, zoals vermoeidheid en/of spierpijn. Het is normaal dat uw lichaam deze reacties vertoont en dit gaat na een paar dagen vanzelf weer over. Houden de klachten langer dan een paar dagen aan of maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met de praktijk.

"Ik hoop dat ik tijdens mijn stage vooral veel ervaring op kan doen in het behandelen van patiënten en mijn vakinhoudelijke kennis kan uitbreiden."

Niels Heerhuis, stagiair fysiotherapie

Gespecialiseerde therapeuten

Niels-Heerhuis

Niels Heerhuis

Stagiair fysiotherapie
Ik hoop dat ik tijdens mijn stage vooral veel ervaring op kan doen in het behandelen van patiënten.

Nadia-Vegtop1

Nadia Vegtop

Fysiotherapeut
Mijn specialisme ligt bij patiënten met rug-, schouder- en nekklachten. Daarnaast behandel ik veel RSI.